Osteopaten forsøker å danne et helhetlig bilde av dine plager gjennom en grundig sykehistorie og undersøkelse.

Osteopati bygger på medisinske fag som anatomi, fysiologi, nevrologi, patologi og biomekanikk. 

Om osteopaten

Jeg har gått et fireårig heltidsstudium ved Høyskolen Kristiania i Oslo. Her kan du lese mer om min bakgrunn:

  • Grunnfag medisin
  • Bachelorgrad i osteopati
  • Praksis tredje og fjerde år
  • Profesjonsår og diplomoppgave

Kurs og emner:

  • Osteopatisk tilnærming til barn under ett år
  • Biologisk- og abnormal psykologi
  • Idrett grunnfag

Diplomoppgaven min hadde fokus på hvordan osteopater diagnostiserer spedbarnskolikk. Andre særskilte interessefelt er skulder- og nakkeplager. 

Hver kropp forteller en ny og unik historie

Om osteopati

På slutten av 1800-tallet grunnla den amerikanske legen Andrew Taylor Still osteopati. Med bakgrunn i kroppens anatomi og biomekanikk, og forholdene mellom sirkulasjon og drenering, skapte han en ny behandlingsform. Still resonnerte seg fram til at avvik i systemenes normale funksjon førte til redusert helsetilstand.

I Norge ble Norsk Osteopatforbund opprettet i 1993. Utdanningen for å bli osteopat i Norge i dag er NOKUT-godkjent og tas som et 4-årig fulltidsstudium ved Høyskolen Kristiania.

Internasjonalt betraktes osteopati som en komplementær behandlingsform: 

Osteopater i England har i dag rett til å henvise pasienter og skrive sykemeldinger. Andre land som har en lignende praksis inkluderer Australia, New Zealand, Frankrike, Finland, Island, Portugal, Lichtenstein, Malta, Tyrkia og Sveits. I disse landene betraktes ikke osteopati som alternativ medisin, men som en komplementær behandlingsform til andre behandlinger og medisinske intervensjoner.

Siden tidlig på 1990-tallet har forskningen kvalitativt utviklet seg i henhold til metodebruk, statistikk og publikasjoner i anerkjente medisinske tidsskrifter. Denne forskningen foretas primært av utdannelsesinstitusjoner, universiteter og forskningssentre i USA, England og Australia – og i den senere tid også i Norge.

-Norsk Osteopatforbund

Sammen kommer vi fram til en behandling som passer for deg.

Kontakt meg gjerne for en uforpliktende samtale.

Lukk meny